Byla jsem strašně dlouhou dobu s jedním mužem. Ten kdykoliv se mu nějaká líbila, tak si s ní psal a úplně se změnil. Stalo se to za ty dlouhé roky několikrát… Když jsme se rozešli, už jsem nikdy nikomu nevěřila. Přiznám se, lezla jsem jim do telefonu, vím, že je to špatné, ale prostě začalo to hrozně vtíravým pocitem. A já prostě musela. Nešlo to ovládnout. Každopádně teď můj muž, co si udělal Facebook, tak pohoda, jen do té doby, než jsme si přidali do přátel jednu… Od té doby, co ji přijal, mám opět strašně divný pocit. V práci skoro nikdy předtím nebyl online, neměl na to čas.

s

Od té doby, co ji máme v přátelích jsou skoro pořád nastejno online. Buď je on online a ona po chvilce taky, nebo naopak. Na mě už zase přichází ta moje debilní podezřívavost a prostě jsem si sto pro jistá, že si píšou. Jenže to se samozřejmě nedozvím. Teď je většinou online manžel, když je pryč anebo když já odejdu pryč. A samozřejmě zase on online, ona po chvilce taky. A přijdu a už zase telefon leží a na Facebook nejde. To samé přede mnou, když otevře upozornění, zakrývá rukou, nebo to vůbec neotevře. Hned jak odejdu, už je zase online a přijdu a upozornění už zase nemá.

s

Takže radši kouká, když tam nejsem. To samé s příspěvky. Od toho dne, kdy jsem začala mít podezření, že si píšou, začal úplně ignorovat moje příspěvky. Vždycky je hned sdílel, srdíčkoval, psal, jak mě miluje, oslovoval mě lásko atd…. Teď prostě nic. Zase mi jdou myšlenky, že je to kvůli ní, že to nesdílí, nesrdíčkuje, nekomentuje, aby to ona neviděla… Vím, že je to hrozně dětinské, vypadá to jako kdybych byla puberťačka… Bohužel, jsem už starší žena, ale prostě to, co bylo v minulosti mě zase dohání a já mám každý den pocit, že se zblázním. Doma nic nemůžu říct, protože manžel by byl akorát protivný na mě a akorát bychom se jen hádali.