Naprostá většina lidí si dělá řidičský průkaz už v 18 letech. Abyste mohli začít řídit na pozemních komunikacích legálně, můžete se do autoškoly přihlásit už v 17 letech. Tato novinka u nás platí teprve chvilku, a za tu dobu jsi udělal řidičský průkaz mnoho mladých lidí, kteří nechtějí čekat do 18. Proč také čekat, když můžete řídit už teď? Byla by škoda neudělat si řidičský průkaz už v 17 letech, když vám to zákon umožňuje. Začít můžete třeba nějakým mopedem, protože nemusíte začínat osobním autem. Někteří mladí lidé si na to zkrátka netroufají, a tak si udělají oprávnění jen na motocykl.

řidičský průkaz

První rok po získání řidičského průkazu stejně musíte jezdit s mentorem, což jsou většinou rodiče řidiče. Jestli s vámi rodiče jezdit nechtějí, protože mají v podstatě zodpovědnost za vaše řidičské schopnosti, budete si muset počkat na to až budete moct jezdit bez nich. Hlavně v Praze můžete najít spoustu autoškol. Pokud nevíte, kterou z nich si vybrat, rozhodně se podívejte na recenze ostatních žáků. Zapsat se do autoškoly je opravdu jednoduché, ale musíte počítat s tím, že budete muset mít připravené peníze na uhrazení kurzovného. Jelikož nejde o úplně malou částku, je možné se dohodnout na splátkách.

jízda autem

Peníze ale musí být uhrazena v plné výši ještě před skládáním závěrečných zkoušek. Někteří zájemci o absolvování autoškoly si vybírají autoškolu podle toho, jaká má výcviková vozidla autoskolaholesovice.cz. Na našem webu najdete všechny informace potřebné k absolvování autoškoly, a můžete se podívat i na naše vozidla kterými naši žáci jezdí. Naprostá většina autoškol má ve svém vozovém parku spíše starší vozy, protože nechtějí riskovat, že dojde k poškození nových aut, která jsou opravdu drahá. Podejte si přihlášku do autoškoly co nejdříve, protože chvíli potrvá, než váš kurz začne. Zájem je totiž opravdu velký, a tak si chvíli počkáte, než se uvolní místo.