Jde vidět, že se doba opravdu hodně posunula. Existují elektrokola, která pomohou starším osobám se opět vrátit do sedel kola a mohou procestovat známá i neznámá místa, která by jinak už nenavštívila. Je to skvělí pomocník, který vám pomůže se šlapáním nebo bude šlapat za vás. Můžete jít vedle kola a kolo samo jede, abyste ho nemuseli tahat vlastní silou, jelikož jsou elektrokola poněkud těžší než obyčejná kola, ale není se čemu divit taková baterie a pořádný rám něco váží. Ovšem, musíte plánovat takové trasy, aby vám baterie vydržela co nejdéle. Když si to špatně rozpočítáte, může se stát, že vám v půlce cesty baterie dojde a pak už se musíte snažit samy, ale nebude to nic jednoduchého, většinou je to na odpis, protože to neutlačíte.

solární sprcha

Musíte baterií nabít na plno a pak vyzkoušet kolik na ní ujedete a přemýšlet kolik kilometrů se dá zvládnout. Nebo si najít takové trasy, kde jsou po cestě nabíjecí stanice. Ano, i takové již existují a pro cyklisty jsou dělány. Například v takové vinařské oblasti můžete nabíjecí stanoviště najít mezi vinnými sklepy, když dojedete, dáte kolo na nabíječku a obejdete sklep od sklepa a načerpáte síly, ochutnáte pár skleniček vína a můžete si koupit i láhev domů, když budete sebou mít batůžek nebo kabely na kolech. Je to skvělé místo kde si to každý dospělí užije.

solární sprcha

Ovšem, nemyslete si, k takovým nabíjecím stanicím žádná elektřina nevede, když je to mezi vinohrady, ale nabíjecí stanice je na solární panel. Je to čistý sluneční zdroj, přeměněný na elektrickou energii, kterou si nabijete do své baterie. Takové vymoženosti jsou k nevíře, ale na druhou stranu stojany jsou plně soběstačné, některé jsou vybaveny i nabíječkami na mobilní telefony, na dohuštění kol a dalších možností. Jsou to jedinečné stojany, které na solární pohon fungují, stejně tak u některých rozlehlých řek a koupališť, kde je možnost se koupat můžete najít solární sprchy, kde se můžete opláchnout. Není na tom nic těžkého, v dnešní moderní době. Solární zdroje umíme zpracovat a dobře využít.