Jak dobře znáte Prahu? Pokud jste mimopražští anebo sice v Praze bydlíte, ale znáte jen vaši čtvrť a jiná místa spíše okrajově, pak vám doporučujeme absolvovat v Praze autoškolu. Ta vás protáhne do míst, která vám budou připadat zajímavá, a možná že i díky tomu je pak budete navštěvovat častěji. Instruktoři v autoškole v Praze autoskolaholesovice.cz se snaží své svěřence navádět do dopravních situací, s nimiž se naučíte ovládat vozidlo v ostrém provozu a zároveň se orientovat v někdy i docela složitých a obtížných momentech, bude se vám to pak hodit nejen při závěrečných zkouškách, ale i v životě. Praha je pro takový trénink vysloveně k nezaplacení, proto nepovažujte svého instruktora za blázna, co si vás chce vychutnat, ale spíše za odborníka, který se vám snaží pomáhat.

jízda Prahou

Jak se vyznat v Praze – jakmile si osvojíte techniku jízdy, začnete si uvědomovat, jak náročné je sledovat informativní dopravní značení a projíždět Prahou tak, abyste se dostali tam, kam potřebujete. Zpočátku vás povede instruktor, takže vy pouze plníte jeho příkazy ohledně směru jízdy, ale až budete mít řidičský průkaz a budete již ve voze sami, měli byste spoléhat hlavně na své vlastní schopnosti orientace. Můžete mít v autě navigaci, ale pokud se porouchá, budete bezradní a v Praze pak snadno zabloudíte.

pražské silnice

Jízda ve zhoršených povětrnostních podmínkách – jestliže si někdo objedná výuku v autoškole v květnu, může počítat s tím, že jej na silnicích v Praze zastihne leda tak malá letní bouřková přeháňka nebo lehký májový deštík. Bude to sice pro získání řidičského oprávnění snazší, ale zas se tu neseznámíte s jízdou za hustého deště, za námrazy a sněžení. Tímto vám chceme naznačit, že pokud se opravdu chcete něčemu přiučit, vybírejte termíny v autoškole na podzim nebo v zimě. Případně si připlaťte kurz zvládání jízdy na mokré a kluzké vozovce. Se smykem na vozovce se již mnoho řidičů potkalo nepřipravených a většina z nich reagovala nesprávně a způsobili tím i vážnou dopravní nehodu.