Bodrum je jedno z nejstarších tureckých měst v Egejské riviéře. Díky tomu nabízí nádherné historické památky a nejen ty. Z historických památek můžeme zmínit křižácký hrad sv. Petra z 15. století. Jedná se spíše o trosky a mohutnou věž, která je součástí bodrumského přístavu a tyčí se na útesu. Aby byl hrad postaven, zanikl jeden div světa Mauzoleum v Halikarnassu. V roce 1402 byly části Mauzolea rozebrané a použité na opevnění hradu. Hrobka krále Mausóla (Mauzoleum v Halikarnassu) pochází už z 6. století před našim letopočtem. Dal ji postavit samotný král, ale dokončení stavby se nedožil.

bodrum

Nicméně je zde pohřben se svou manželkou Artemis. Stavba byla v pořádku až do začátku 15. století, kdy ji zničilo zemětřesení. Kameny byly použité ve stejném století na stavbu hradu sv. Petra. Námořní muzeum Bodrum je krásné muzeum se zajímavými expozicemi v Bodrumu. Muzeum je menší a tvoří ho dvě patra a můžete se zde seznámit s námořní minulostí Bodrumu díky precizně vyrobených modelů lodí a videa o stavbě lodí. Za zmínku stojí také Bodrumské muzeum podvodní archeologie, které najdete na hradě sv. Petra. Najdete zde sbírku pozůstatků vraků a artefaktů, které pocházející z podmořských vykopávek z Egejského pobřeží.

bodrum

Bodrum nabízí bezpočet krásných písečných pláží. Jedna z nejlepších pláží v Bodrumu je Camel Beach. Pláž je plně vybavená a dá se tu pěkně plavat, opalovat a šnorchlovat. Můžete si vybrat ze spousty lehátek a zajít si na oběd do místních restaurací, kde se vaří výborně. Nedaleko hradu sv. Petra a Mariny se rozprostírá krásná pláž Gümbet Beach. Pláž je krásnou oázou klidu, je dlouhá několik kilometrů a plná slunečníků, lehátek, zlatého a hebkého písku. Krásně se zde plave, potápí, opaluje a relaxuje. Na pláži najdete plno skvělých restaurací a barů, v noci je zde bohatý noční život.