Vodní dýmka byla vynalezena před více jak 400 lety nejspíše v Indii. Tehdejší podoba vodní dýmky https://www.shisharium.cz/kategorie/vodni-dymky/ byla jen vydlabaný kokos a v něm zasunuté stéblo trávy. Z Indie se rozšířila do Egypta a do Persie, kde v Persii byla zmodernizovaná. Místo vydlabaného kokosu se začala používat keramická nádoba a stéblo trávy bylo nahrazené hadicí. Během 17. století se rozšířila do Turecka, a právě v Turecku získala svou současnou podobu. Na přelomu 19. a 20. století se dostala vodní dýmka do Ameriky a do Evropy.

žena vodní dýmka

Nyní jsou vodní dýmky velmi oblíbené, protože umí vytvořit úžasnou a uvolněnou atmosféru. Mohou se kouřit doma anebo třeba v některých čajovnách, kde je personál nabízí. Vodní dýmku může kouřit jeden člověk, ale většinou ji kouří dva lidi a více. Používá se do ní tabák různých příchutí a vůní. Mezi oblíbené patří právě ovocné. Vodní dýmky jsou různých velikostí. Dle velikosti se dělí na velké, střední, malé a nano. Velké vodní dýmky měří více než 60 centimetrů. Střední dýmky měří 40 až 60 centimetrů. Malé vodní dýmky měří 20 až 40 centimetrů. Nano vodní dýmky jsou menší než 20 centimetrů.

vodní dýmky

Vodní dýmky se dají pořídit i velmi levně, ale také mohou být i luxusní. Pokud hodně cestujete a rádi byste měli nějakou cestovní vodní dýmku, rozhodně nebude problém. Vodní dýmky se skládají z vázy, těla, hadice, korunky a tarbuše (závětří). Váza (karafa) je většinou ze skla různých tvarů a barev. Plní se vodou. Tělo tvoří dvě části a to srdce a smokestem. Může být z hliníku, skla, nerezové oceli či mosazi. Hadice je prostě hadice, někdy se jí říká šlauch, je napojena na tělo a přes hadici se nasává kouř. Korunka je většinou z hlíny. Vodní dýmky jsou skvělé a jejich kouření umí uvolnit, uklidnit a zbavit stresu. Kouření dýmky je skvělý relax. Zkuste třeba vodní dýmky Amy Deluxe, Ocean Hookah či Mashisha.