Takže když už je ta doba zde, je asi pozdě položit otázku která je v nadpisu článku. Zřejmě je již dávno rozhodnuto, ale přesto… Ne všechny kempy a hotely jsou beznadějně obsazené. I když je třeba si to nejprve ověřit, proto na dnešní tipy dávejte pozor, Vždy je lépe tam zavolat. Máte-li rádi kempy jako takové, kde není pískoviště pro děti mezi každou chatkou, a tedy tím i relativní klid, lze směle vyzkoušet kemp nedaleko Valašských Klobouků s názvem Královec. Cesta k němu je asfaltová, takže hodně pohodlná. Klidně vyjedou i maminky s kočárkem, ale je to do kopce, který není zrovna nejmenší, takže je to vhodně spíše pro uvyklé turisty.

pohled do údolí

Po cestě přímo z města je stále kde odpočívat, všude jsou atrakce pro děti, ale jakmile město opustíte a minete poslední odpočívku, není pak již kde usednout. Faktem však je, že je tato cesta určena automobilům, takže pokud jste líní nahoru šlapat pěšky, klidně to můžete vyjet autem. Ale ta procházka stojí za to. Ostatně se nemusíte držet asfaltu, ale využít některou ze značených turistických tras. Ta jedna je po zelené turistické a ta je přímo excelentní, ale dosti namáhavá, protože je stále do prudkého kopce. Zato s krásnými výhledy do údolí a do dálav naší krásné země. Ve třech čtvrtinách je lavička a stůl.

pohled do údolí

Zde možno spočinout a pokud si usednete či ulehnete v létě na okraj louky která tam je, tak máte relax k nezaplacení. Pak už to máte k cíli jen kousek. Nahoře je malá hospůdka, kde možno dobře pojíst. Také mražené výrobky a pití je k dispozici. Pozor jen na podraz v podobě zavíracího dne. Asi si řeknete, že přece není problém si koupit něco dopředu. Není, pokud o tom víte a máte vůz. Ono se to má totiž tak, že tam byla v sobotu nějaká soukromá akce a vám ani jako ubytovaným neprodali ani hloupou polévku. Ačkoli byla k dispozici, ale prý jen pro tu společnost. Ovšem jinak se kempu nedá nic vytknout.